Förberedelser inför nästa år

Allt är bestämt! Nästa år är det dags för den stora utmaningen: Havspaddlarnas Blå Band. Det innebär 240 mils paddling, hela Sveriges kust från gränsen mot Norge till gränsen mot Finland.

”Är du inte klok!?” är nog det vanligaste jag får höra, men många uppmuntrar mig till att göra det. Och nästa år passar bra. För jag blir ute ett tag. Tre månader för att vara exakt.

Men jag har förberett mig ett tag. Redan förra året var jag ute många och långa dagar för att få till paddelvanan. I år har jag tränat på säkerheten, ny effektivare paddlingsteknik och köpt mig en ny kajak som ska passa mig bättre. Det har inte blivit lika mycket paddling som förra året, men fler dagar med riktigt långa paddlingar. 

Men det finns saker kvar att ordna med. Bland annat det här! Jag har tänkt att blogga under resan, helst med telefonen. Så den här texten är även den en förberedelse inför nästa år.

Från senaste paddlingen ute vid Stendörren.

Igår var jag och frun ute på en tur vid Stendörren. SMHI hade lovat fint väder. När vi la i såg vi att det redan lagts i ett tiotal andra kajaker (bilarna stod uppradade med hållarna på taken). Fler som litade på väderlekstjänsten… Men sol såg vi inte på hela dagen. Istället kom det en dimbank inrullandes över oss när vi kommit halvvägs. Men vinden var snäll, vågorna små och chokladdrycken god.

Lunch i den gamla hamnen på Ringsöns södra udde. Utanför ligger havet!

Framöver ska jag titta över maten, ett nytt kapell och köpa in kartor. Har stora delar av Sveriges södra halva, men från Stockholm och uppåt är det tomt. Sedan ska jag lusläsa andra havspaddlares bloggar för att hitta bra ställen att övernatta på och var de fyllt på med mat och vatten. Det gäller att vara förberedd!

5 reaktioner på ”Förberedelser inför nästa år

  1. Hej

    Kul att följa dina förberedelser. Jag paddlar ganska mycket och provat HBB blev tyvärr sjuk så jag bröt vi Blekinge. Jag har kartor och kan kanske komma med ett par tips.

    Mbh, Magnus Raask

    Gilla

  2. Hej.

    Paddlade Hbb 2013 med samma typ av kajak som du tänkt paddla. Delar gärna med mig av tips, tankar, bra att tänka på m.m…

    Mvh
    Peter

    Gilla

Lämna en kommentar