6 månader kvar!

Idag är det exakt sex månader kvar tills jag ger mig iväg på paddelturen runt Sveriges kust. Så vad gör jag nu?

Det har dessvärre inte blivit mycket paddling den senaste tiden. För några veckor sedan var jag uppe i Uppsala och paddlade på Fyrisån. En upplevelse på många plan. Fick se en av mina absoluta favoritfåglar, kungsfiskaren, på nära håll, men det som stod ut mest var mängden skräp i och omkring vattnet. Men värsta av allt var de islängda livräddningskransarna. Fyra stycken lyckades jag plocka upp och få upp på land igen. Fattar inte folk att det är ett liv som man bokstavligt talat kastar bort ett liv om man inte använder bojarna till det de ska?! Jag fick balansera tre av de bakpå kajaken, men det var det värt.

Annars är det mest träning på land. Går på gym för att träna upp de muskelgrupper som kommer få mest stryk nästa sommar, läser alla bloggar från tidigare HBB-paddlare (tack för alla tips) och köper material och planerar. 

Det här året har jag ju gjort en resa i sig, med tanke på det som hände sista april. Återkommer till det (en så kallad cliffhanger…). 

Jag har köpt en ny kajak i somras. Den soliga i bilden. En Boreal Design som jag åkte till Oslo för att få. Den är långsammare än mina andra, men guppar uppe på vågorna som en dröm. Tog mig en tur över Bråviken med rejäla vågor och det kändes aldrig osäkert.

För att kunna packa mer viktmässigt kom jag fram till att det var lättare att jag själv pressade vikten. Jag har gått ner 16 kilo under sommar och höst och i princip nått min målvikt. Det är nu ”packbar” vikt istället.

Jag har, med hjälp av frun och youtube, tränat mycket på min paddelteknik. Var förut lite skogshuggaraktig, men känner nu att jag är med mjuk i mina rörelser och mer effektiv i varje tag.

Men kanske roligast av allt i mina förberedelser var kortet som kom i brevlådan.

Från legendaren själv! Hans bok hoppas jag ligger under julgranen i år.

Sex månader…

Annonser

6 reaktioner på ”6 månader kvar!

   1. Jag hade med mig för mycket grejer och vissa saker blev liggandes undanstoppade mer eller mindre hela turen. Försök skala ner och förenkla för dig själv och fundera över vad du verkligen kommer att använda. Är det så att du skulle sakna något längre fram under turen går det ju alltid att göra ett kompletteringsinköp då. När det gäller gas så var min reflektion att en stor tub räcker mycket längre än man tror. Primus säger ca 50 gram per person och dag under sommaren (http://www.primus.se/knowhow/vanliga-fragor) men det låter väldigt mycket för mig.

    Gilla

 1. Precis vad jag tänkt. Men det är svårt detta med kläder kan jag tycka. Hatar att frysa. Och jag vet hur kallt det kan bli på nätterna i juni. Halvvägs passerar jag ju hemmet, så där har jag definitivt tänkt ”packa om”. Tycker också att det låter mycket med 50 g/dag. Hur många gastuber hade du med i packningen?

  Gilla

  1. Hej. Låter klokt att läsa bloggar från tidigare HBB utövare, gjorde själv likadant och lärde mig en hel del inför mitt HBB (143). Vad gäller gasol hade jag med mig 6 st 450 g flaskor och det gick åt 2 st. För att förstå min användning av gasolen gick den åt till att värma vatten till frystorkad lunch och att värma en burk mat på kvällen. Då jag hittade varm mat på vägen hoppade jag över att laga mat så säg att jag använde gasolen på detta sätt i ca 40 dagar.
   Lycka till med förberedelserna och din HBB färd. Du kommer att få en upplevelse du aldrig glömmer.
   Mvh
   Börje

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s